ITV-aandelen glijden nadat Piers Morgan de ochtendshow heeft verlaten, zwakke inkomsten

De Britse omroep bevestigde dinsdag het vertrek van Morgan in een verklaring, uren nadat hij de set van de “Good Morning Britain” -show had bestormd, die deze maand een recordmarktaandeel heeft getrokken, na kritiek op zijn opmerkingen.

De show van dinsdag trok meer dan 41.000 klachten naar de Britse televisieregulator Ofcom, die sindsdien heeft bevestigd dat het de opmerkingen onderzoekt. Morgan beschuldigde Meghan ervan te liegen over het hebben van suïcidale depressie en het weigeren van hulp tijdens haar tijd als lid van de koninklijke familie.

ITV rapporteerde dinsdag ook een daling van 33,5% in de bedrijfswinst voor 2020 en een scherpe daling in advertentie-inkomsten. ING koers van aandelen is omhoog.

 

Piers Morgan gezien het verlaten van zijn huis in West-Londen om zijn dochter Elise naar school te brengen

ITV-aandelen daalden woensdag met 3,8% na het aftreden van spraakmakende presentator Piers Morgan over opmerkingen die hij maakte over Meghan, de hertogin van Sussex, en haar bombshell-interview met Oprah Winfrey.

 

 

De Britse omroep bevestigde dinsdag het vertrek van Morgan in een verklaring, uren nadat hij de set van de “Good Morning Britain” -show had bestormd, die deze maand een recordmarktaandeel heeft getrokken, na kritiek op zijn opmerkingen.

 

De show van dinsdag trok meer dan 41.000 klachten naar de Britse televisieregulator Ofcom, die sindsdien heeft bevestigd dat het de opmerkingen onderzoekt. Morgan beschuldigde Meghan ervan te liegen over het hebben van suïcidale depressie en het weigeren van hulp tijdens haar tijd als lid van de koninklijke familie. koers Apple aandelen bekjken online is mogelijk.

 

ITV rapporteerde dinsdag ook een daling van 33,5% in de bedrijfswinst voor 2020 en een scherpe daling in advertentie-inkomsten, waarbij analisten opmerkten dat een versnelde verschuiving naar streamingdiensten het leven moeilijk maakte voor omroepen die afhankelijk zijn van traditionele televisiereclame.

 

Roddy Davidson, mediaanalist bij Shore Capital die de aandelen behandelt, vertelde CNBC woensdag dat het vertrek van Morgan mogelijk een rol speelt in de voortdurende daling van de aandelen van het bedrijf, maar suggereerde dat de winst van dinsdag nog steeds de belangrijkste motor was van de koersbeweging van het aandeel, samen met potentieel winstneming door investeerders na een sterk laatste halfjaar van het jaar.

 

“Goedemorgen Groot-Brittannië is een belangrijk onderdeel van het dagprogramma, en Piers Morgan is een beetje een marmite-personage, maar daar kan hij goed op letten, of je het nu met hem eens of oneens bent,” zei Davidson.

 

“Ik dacht dat het teleurstellende aspect van de resultaten van gisteren het feit was dat ze geen slotdividend betaalden. De schuld is aanzienlijk afgenomen, het bedrijf verkeert financieel in goede staat, genereert cash en de commentaren waren zeker positiever met betrekking tot de lijn met advertentie-inkomsten die terugkeerde naarmate de Covid-beperkingen werden opgeheven. ”

 

Het alleszeggende interview van Prins Harry en Meghan Markle met Oprah verbaast kijkers over de hele wereld

Davidson zei dat het uitblijven van een dividendbetaling een ‘gemiste kans’ was om aandeelhouders te belonen na een turbulente 12 maanden, waarin de annulering van grote shows zoals ‘Love Island’ en de versnelling van kijkers die overstappen op streamingdiensten wogen op het kijkerspubliek van ITV.

 

Russ Mold, investeringsdirecteur bij beursplatform AJ Bell, merkte ook op dat hoewel de Morgan-controverse een onmiddellijke impact kan hebben, beleggers zich moeten blijven concentreren op de fundamentals.

 

“Ik weet zeker dat dat programma een grote reclamespinner voor hen is, want het wordt ongelooflijk goed bekeken. Hij lijkt zeker belangrijk te zijn geweest voor het succes van dat programma en het zal intrigerend zijn om te zien hoe het verder gaat zonder hem ”, vertelde Mold woensdag aan CNBC.

 

Hij suggereerde echter dat de hevige concurrentie van het bedrijf op de streamingmarkt en de moeilijke advertentieomgeving, samen met speculatie over overnames, de belangrijkste drijvende krachten zouden blijven achter de activiteit van de aandelenkoersen.

 

“Als u optimistisch bent over de aandelen, bent u op zoek naar een economische opleving, bent u op zoek naar een opleving van advertenties en zoekt u iemand die het misschien kan kopen vanwege de zeer rijke inhoudsbibliotheek,” zei hij.

 

“De berenkoffers zijn een moeilijke economische omgeving, een hoop concurrentie en een model dat in de loop van de tijd mogelijk ernstig wordt uitgedaagd.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *